Waarom iedereen een personal trainer zou moeten hebben

, ,

“Een personal trainer, ja dat zou ik ook wel willen, maar dat is alleen voor de rijke mensen weggelegd.” Toch? Herken jij deze gedachten ook bij jezelf?

Ik heb deze gedachten ook heel lang gehad. Personal Training, super gaaf, maar dat is alleen voor de beroemde mensen, filmsterren of BN’ers. Tot ik zelf besloot mijn leven een andere draai te geven en te gaan voor waar mijn passie ligt: sporten! En daar een opleiding voor te volgen als Fitness Trainer. Daar moest ik ook stage voor lopen, naast mijn normale baan. En toen kwam ik terecht bij een personal trainer. Inmiddels ben ik zelf personal trainer, maar heb ik nog steeds mijn eigen personal trainer! En dat is helemaal niet gek. De beste en grootste sprekers hebben ook nog hun eigen coaches waar ze van blijven leren. En zo heb ik heel veel geleerd van mijn personal trainer, om zo zelf het vak door te kunnen geven. Mensen te laten ervaren wat het voor je doet.

Wat doet personal training voor je?

Een personal trainer is echt helemaal toegewijdt aan jou. Hij/zij maakt een trainingsschema op maat, afhankelijk van je eigen wensen. Wil je sterker worden, wil je je spieren meer zichtbaar hebben, wil je afvallen? Heb je een bepaald gebied dat je echt wilt trainen? Alles is mogelijk. Helemaal afgestemd op jou, rekening houdend met jouw persoonlijke klachten, blessures of ziekten. Juist door het sporten ervaar je véél minder klachten!

Blessures verdwijnen als sneeuw voor de zon

Zelf heb ik een chronische knieblessure. Waar het altijd heel moeilijk was om mijn benen te trainen zonder dat ik last kreeg van mijn knieën, heb ik nu zelf ondervonden dat er toch oefeningen zijn die ik wel kan doen. En juist door het doen van deze oefeningen zijn mijn benen, banden en pezen nu een stuk sterker geworden en zijn mijn knieën nu een stuk beterder. Zo kon ik op vakantie weer moeiteloos tegen de berg op lopen!

Zo heb ik ook een chronische blessure aan mijn schouder. Dit komt door een scoliose in mijn rug. Die scoliose gaat niet weg, maar door het gebied er omheen te trainen en bepaalde oefeningen te doen, heb ik nu veel minder last van mijn schouder! En kan ik weer veel meer dingen doen, en hoef ik veel minder vaak bij mijn manueel therapeut of chiropractor aan te kloppen. Toch fijn!

Dat kan ik ook zelf!

Toch zou ik je niet aanraden om gelijk naar de sportschool te rennen en te denken dat je het helemaal zelf kunt en die begeleider helemaal niet nodig hebt. De fout die veel mensen maken is dat ze ongetraind te veel willen, en daardoor juist blessures kweken. De juiste begeleiding is hierbij is onmisbaar. Het is belangrijk dat de oefeningen goed uitgevoerd worden. Goede houding, juiste oefening, juiste gewicht.

6 Reden waarom je voor een personal trainer wilt kiezen

  • Begeleiding op maat, helemaal afgestemd op jouw lichaam en jouw klachten
  • Flinke klachtenvermindering
  • Door de juiste begeleiding in de uitvoering van de oefeningen is de kans op blessures veel kleiner
  • Door de persoonlijke begeleiding kun je veel meer en ga je veel eerder over je grenzen heen, en blijf je niet in je comfort zone
  • Mentale ondersteuning
  • Je voelt je veel sterker en fitter en daardoor ook veel beter

Wil jij weten wat ik voor je kan betekenen?

Vul het contactformulier op mijn website in en ik neem graag contact met je op voor een gratis strategiegesprek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *