Senioren in beweging

, , ,

Een gebogen vrouw komt langzaam op me af gelopen. Ik kijk naar m’n moeder. En bedenk mezelf dat ze in de afgelopen 4 maanden heel hard achteruit is gegaan, tijdens de lockdown ivm het covid-19 virus.

Alles is weggevallen in die 4 maanden: mijn vader waar ze 56 jaar samen mee is geweest is ons 2 jaar geleden al ontvallen. En ze heeft zo hard haar best gedaan om haar leven weer op de rit te krijgen. Maar nu valt alles waar ze zo hard haar best voor heeft gedaan ook weg. Haar werk, haar sociale leven, afspreken met vriendinnen, sporten, de schoonheidsspecialiste. Alles.

En de lockdown heeft dus echt een grote impact gehad, ook op haar fysieke weerbaarheid. Waar ik in m’n vorige blog (sportschool een overbodige luxe?), bewijst dit voor mij nog maar eens dat het ook juist voor ouderen zo belangrijk is om te bewegen, te sporten. Niet alleen het sociale impact, maar zeker ook oefeningen afgestemd op de persoon. Voor mijn moeder zijn dat echt beenspieroefeningen, de benen moeten je toch dragen en overal heen brengen. Haar core, buik, rug. En daarbij toch ook lichte conditionele oefeningen. Gelukkig zijn dat allemaal dingen waar ik haar wel mee kan helpen. Maar het is zo jammer dat ze weer van onderaf moet beginnen en opbouwen.

 

Wederom het bewijs dat een sportschool echt geen overbodige luxe is; ook voor de ouderen onder ons hard nodig!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *