Sportschool overbodige luxe?

, ,

Ik draai me nog een keer om in bed. Gelukkig mag ik uitslapen vandaag. Het is mijn vrije dag.
Maar auw!! Wat is dit nou weer? Ik draai me om in bed en ik voel ineens een pijn vanuit mijn schouder.

Het was me ook al opgevallen dat mijn beenspieren ook niet meer in topvorm zijn en de pijn in mijn knieën ook weer terug van weggeweest is.

Dit stukje was ik begonnen met schrijven in de Corona lockdown… Dat verschillende bedrijven, waaronder yogastudio’s en sportscholen hun deuren noodgedwongen hebben moeten sluiten. Waar het de eerste de paar weken misschien wel even fijn was om niet naar “sport” te moeten (al is het maar van jezelf) en je jezelf lekker geoorloofd op de bank mag neervlijen om je favoriete serie te kijken, onder het genot van een lekker drankje met iets lekkers erbij…. Na een paar weken begon ik het toch al weer zat te worden. Smacht mijn lichaam er naar om weer in beweging te mogen komen.

Gelukkig waren we gezegend met mooi weer, wat de drempel om buiten te sporten een stuk kleiner maakte. Toch miste ik de yoga, de fitness en mijn eigen pilateslessen wel. Ieder sport die ik beoefen heeft echt zijn eigen goede uitwerking op mijn lichaam. En die kan ik online niet vinden:

  • Ik mis het persoonlijke contact. Whatsapp, chat of online meeten, het is voor mij niet hetzelfde als elkaar echt ‘in person’ te zien.
  • De trainer die jou corrigeert als je een beweging niet helemaal goed doet. Want uiteraard, je doet de beweging zo goed mogelijk na, maar misschien is er toch iets wat jou ontgaat wat de lerares op tv wel doet. Of misschien heeft jouw lichaam net even een iets andere aanpassing nodig.
  • De coach die jou motiveert nog even door te gaan, toch net ff wat verder te gaan dan jezelf doet. Echt je lichaam uitdaagt! Ervoor zorgt dat je niet in de comfort zone blijft.
  • De apparaten in de fitness die ervoor zorgen dat jij die spier wel kunt trainen, ondanks je blessures.
  • En last but not least: het lachen! De leraar die een grap maakt, of één van de groepsgenoten, de gesprekken onderling…. Iets wat ik heel belangrijk vind tijdens mijn eigen lessen, de interactie, gewoon jezelf mogen en durven zijn. Kunnen lachen om je eigen blunders die je maakt.

Dus terugkomend op het feit of een sportschool overbodige luxe is? Nee, absoluut niet!

Gelukkig mogen we inmiddels weer beginnen, met inachtneming van het nieuwe “normaal”, de 1,5 meter en extra hygiëne maatregelen. Ook sporten is belangrijk voor je gezondheid!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *